Beweging en sporten

Beweging en sporten

Beweging heeft een gunstige invloed op onze lichamelijke en geestelijke gezondheid.

  • Beweging heeft een gunstige invloed op onze lichamelijke en geestelijke gezondheid. de bloeddruk neemt af en het risico op het krijgen van diabetes, hart- en vaatziekten, botontkalking en kanker van borst en dikke darm vermindert. Verder is aangetoond dat lichaamsbeweging angst, stress en depressieve gevoelens vermindert.
  • Een kleine  toename in lichamelijk activiteit levert al een bijdrage aan onze gezondheid. Voor degenen die die nagenoeg volledig inactief zijn geweest, is wandelen een bijna ideale vorm van lichaamsbeweging, waarbij de duur en intensiteit stap voor stap kunnen toenemen.
  • Om van de gunstige gevolgen van lichaamsbeweging te kunnen profiteren is het nodig om actief te blijven. Het is daarom belangrijk om een activiteiten te kiezen waar je plezier aan beleeft, zodat het een onderdeel van je leven kan worden.
  • Overdaad schaadt ook bij bewegen en sporten. Luister naar je lichaam en kies een niveau van activiteit die goed aanvoelt. Let vooral bij het opvoeren van de duur en intensiteit op tekenen van overbelasting.
Vond je dit artikel nuttig?
Bedankt voor uw feedback