Amstelring - Pilot Lekker Vitaal

Amstelring - Pilot Lekker Vitaal

Amstelring - Pilot Lekker Vitaal

Ga de uitdaging aan met de Stappen Challenge!

In tien weken zo veel mogelijk stappen zetten, voor jezelf en je team. Wordt het een ommetje Amsterdam of lopen de teams naar Madrid of Moskou?

Alle stappen tellen, binnen en buiten werktijd en aan het eind van de Challenge zijn leuk prijzen te winnen. Stappen tellen geeft inzicht, het daagt je uit en in teamverband smeet het een band om verder te gaan! 

Hard werken en werken met je hart moet je compenseren met ontspanning voor jezelf. Dat is net zo belangrijk als het werk wat je doet. Binnen het project Lekker Vitaal bieden we yogasessies en workshops met aandacht voor het evenwicht tussen werk en privé . 

 

Snacken doen wij allemaal, maar dat hoeft niet altijd ongezond te zijn. In locatie Vreugdehof worden er gezonde snacks bereid zodat je niet altijd naar een frikandel of kroketje hoeft te grijpen, maar ook de keuze hebt om een lekkere salade of verse soep te nuttigen. De poster vraagt aandacht voor bewuste keuzes in voeding. Om medewerkers te ondersteunen zijn er workshops georganiseerd die genoeg informatie bieden over afvallen en gezonde voeding. 

Het project Lekker Vitaal wordt gedragen en gevoed door de Amstelring medewerkers. Om van bewustwording naar gezond gedrag te komen, stimuleren we iedereen om zijn eigen gezonde maaltijd en recept aan ons door te geven, zodat we een mooi Amstelring Lekker Vitaal kookboek kunnen maken waar inspiratie uit te halen is voor een gezonde maaltijd. 

 

Hoe vaak nemen we vanuit gewoonte de lift? Hoeveel smoesje en excuses kunnen we verzinnen? Deze poster hangt in alle gebouwen van Amstelring om iedereen te stimuleren de trap te nemen. Traplopen is goed voor het lichaam en de geest, aldus Lekker Vitaal ambassadeur Erik Scherder. De Trapplaus, ontwikkeld door de VU Amsterdam, draagt er ook aan bij dat traplopen wordt beloond, letterlijk met een applaus en een persoonlijke aanmoediging van bewoners en medewerkers. De Trapplaus registreert ook de bewegingen, zodat onderzocht wordt of verzadiging optreedt, wanneer dit optreedt en welke andere middelen stimulerend werken. 

Volg ons Lekker Vitaal project via het Vitaliteitshuis! Voor vragen of meer informatie over dit project, mail dan naar lekkervitaal@amstelring.nl

Vond je dit artikel nuttig?
Bedankt voor uw feedback